Galette de paris

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Galette de paris

Se bate oul cu putina sare, se adauga faina si laptele sau apa minerala si se amesteca pentru a se obtine un aluat omogen. Se adauga un praf de sare. Trebuie sa iasa putin mai consistent decat la clatitele obisnuite. Se coc apoi clatitele si se aseaza pe un platou una peste alta. Se pregateste umplutura astfel: Se spala bine ciupercutele, se taie felii. Se pregateste o cratita in care se pune o lingurita de unt si se inabuse ciupercutele cu putina sare, pana ce scade zeama lasata. Se taie cubulete sunca de Praga si maslinele. Se rade mare cascavalul. Se fierb doua oua tari, se decojesc si se taie felii. Cand toate ingredientele sunt pregatite, se ia cate o clatita, se unge cu smantana sau iaurt, se aseaza cate putin din fiecare ingredient astfel incat sa se poata plia clatitele asa ca in imagine.Se aseaza pliate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduc in cuptorul preincalzit pentru cca 10 min. Se pot da si la microunde. Se scot si se aseaza pe farfurii, se orneaza cu sos de rosii si cu oregano.

Ingrediente Galette de paris

Pentru 4 galette ai nevoie de:

1 ou, 2 linguri faina alba si 3 linguri farine de sarrasin, o cana cu lapte sau apa minerala, un praf de sare;

Pentru umplutura ai nevoie de:

300g ciuperci champignon, o lingurita unt, 150g sunca de Praga, 150g cascaval, 100g masline, doua oua fierte, patru linguri de smantana sau iaurt, sare, piper, oregano.

Categorii