Galette des rois(varianta mea)

Reteta culinara Galette des rois(varianta mea) din categoria Prajituri. Cum sa faci Galette des rois(varianta mea)
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Galette des rois(varianta mea)
Epifania este sărbătorită în religia catolică în 6 ianuarie, această sărbătoare corespunzând cu înfăţişarea pruncului Iisus regilor magi. Este desigur şi data botezului lui Iisus. Încă din sec. al V-lea, biserica dă o importanţă considerabilă acestei sărbători. La galette des rois, servită cu această ocazie este o tradiţie tipic franţuzeasca, care exista în sec. al XIV-lea. La galette se împărţea la câţi comeseni erau+ o porţie, numită "part du Bon Dieu" sau "part de la Vierge", fiind destinată primului sărac venit.
Ingrediente Galette des rois(varianta mea)
2 foi de foietaj (pur beurre)
100 g de unt
125 g de pudră de migdale
100 g de zahar pudră
2 ouă+ unul pentru uns
Un pumn de migdale întregi(cine doreşte crocant)