Galette din cartofi cu piept de curcan

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Galette din cartofi cu piept de curcan

Pregatim umplutura:curatam ceapa si o taiem julien. Ardeii ii feliem subtire. Pieptul il taiem fasiute. Sotam ceapa in 2 linguri de ulei, adaugam ardeii si apoi pieptul de curcan.Asezonam si amestecam sa se omogenizeze.Adaugam vinul si acoperim , lasand sa fiarba bine pieptul cam 20-30 de minute. Intre timp pregatim galettele. Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea cu gauri mari. Ouale le batem bine si le adaugam peste cartofi, adaugam laptele, uleiul, faina , patrunjelul verde tocat si condimentele.Amestecam si prajim galetele pe ambele parti pina se rumenesc frumos. Dupa ce am copt toate galetele in tigaia nonaderenta de clatite le umplem cu pieptul de curcan, le rulam si le dam deasupra cu sosul obtinut prin amestecarea tuturor ingredientelor, pentru el. Serviti cu mare incredere, sunt excelente ... Pofta mare sa aveti ! http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/08/galette-din-cartofi-cu-piept-de-curcan.html

Ingrediente Galette din cartofi cu piept de curcan

- pentru galette :

150 g faina

5 oua

500 g cartofi

5 -6 linguri ulei masline aromat

150 ml lapte

1 legatura patrunjel verde

sare

chili piper de Cayenne

- pentru umplutura:

500 g piept de curcan

200 g ceapa

1/2 ardei gras rosu

1/2 ardei gras verde

100 ml vin alb

sare

chili piper de Cayenne

boia

- pentru sos:

2 linguri maioneza facuta in casa

200 ml iaurt

1 lingura mustar cu hrean

2 catei usturoi

sare

piper proaspat macinat

Categorii