Galuste cu caise / marillenknödel

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Galuste cu caise / marillenknödel

Cartofii se fierb(pentru un gust mai bun este bine sa se fiarba cu ceva scortisoara, vanilie si zahar).Se scurg, se trec prin sita/preseaza/mixeaza si se lasa deoparte la racit.Caisele se spala, se zvinta, l-i-se scot simburii si se inlocuiesc cu zahar.

Cartofii raciti se amesteca cu ouale, brinza, grisul, faina si untul pina se obtine un aluat moale, dar totusi destul de tare pentru a se lasa modelat.Se pregateste pesmetul,punind untul intr-o tigaie.

Cind acesta s-a incins se adaoga pesmetul si se amesteca in continuu fara sa-l pierdem din ochi,pina ce culoarea acestuia a devenit usor auriie.In acest moment se adaoga scortisoara si zaharul tos, se amesteca bine si se lasa deoparte.

Pe foc se pune o oala/cratita cu apa si sare sa fiarba.Intr-e timp se prepara galustele luind cu mina umeda din aluat bucatele, care se platineaza putin intr-e palmi si se imbraca cu el cite o caissa.

Fiecare galusca formata se trece prin faina grisata si se aseaza pe un platou.Dupa ce aluatul si caisele sint formate in galuste , acestea se pun cu grija in aapa cu sare care fierbe f .f.usor.Se lasa sa fiarba, dar cum am zis FOARTE USOR sub capac ca 5 min si 5 minue fara capac.Pina ce galustele se ridica la suprafata.

Daca cumva sint mai mari , este bine chiar pina la 15 minute sa dureze fierberea.Galustele se scot pe rind si se trec imediat umede prin pesmet, dupa care se aseaza pe un platou.Se servesc presarate cu zahar si eventual cui ii place si doreste cu unt topit.

Ingrediente Galuste cu caise / marillenknödel

500 g cartofi fainosi fierti

60 g gris

180 g faina grisata

2 oua mari

100 g brinza de vaci proaspata

200 g unt topit

1 pac. de praf de budinca de vanilie

1/2 lc praf de copt

caise

zahar buburi de preferinta

200 g pesmet

100 g unt/ulei...

80 g zahar tos

1 lc cu virf scortisoara

Categorii

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica - Cu

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Burger de casa - Pas 1. Carnea tocata o amestecam cu o lingurita de ketchup, una de mustar, sare si

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase - Cateva felii de paine sau o chifla vechi de 2 zile sau mai mult se p

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițional românească plină de savoare - Cum se prepara Taci și înghite -

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Chiftelele: Ceapa verde si usturoiul curatate, le taiati rondel

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca - Iata cum se prepara Sarmale in foi de

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie - Cum se prepara Mancar

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume, la tigaie

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume, la tigaie

Reteta culinara Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume, la tigaie din categoria Mancarur