Galuste cu prune

Reteta culinara Galuste cu prune din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Galuste cu prune

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Galuste cu prune

 

Galustile cu prune sunt preferatele mele toamna, le-as manca in orice sezon, dar pentru ca aici nu gasesc prune mici decat toamna, le fac numai toamna. Din cate stiu, se fac galusti umplute si cu magiun sau chiar cu cirese sau caise, dar nu m-am incumetat pana acum sa fac. Asadar aceasta este retea mea, facuta cu piure instant ca sa nu mai muncesc in plus la fierberea cartofilor, si ies la fel de bune ca si cele cu cartof fiert. Daca nu va place ideea mea, atunci puteti folosi cartofi rosii, pentru ca sunt mai cleiosi si se leaga mai bine aluatul!

Ingrediente Galuste cu prune

Ingrediente pentru aprox. 20 de galusti:

20-25 de prune brumarii

Aluat:

200 gr piure instant

apa fierbinte (cca 500 ml)

un praf sare

1 ou

5-6 linguri faina (cu varf)

20 – 25 prune brumarii (fara samburi)

Pentru tavalit:

2 cani pesmet

5-6 linguri zahar

1/2 lingurita scortisoara

ulei pentru prajit pesmetul (150 ml)

Categorii