Galuste cu prune
Reteta culinara Galuste cu prune din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Galuste cu prune
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Galuste cu prune
Galustile cu prune sunt preferatele mele toamna, le-as manca in orice sezon, dar pentru ca aici nu gasesc prune mici decat toamna, le fac numai toamna. Din cate stiu, se fac galusti umplute si cu magiun sau chiar cu cirese sau caise, dar nu m-am incumetat pana acum sa fac. Asadar aceasta este retea mea, facuta cu piure instant ca sa nu mai muncesc in plus la fierberea cartofilor, si ies la fel de bune ca si cele cu cartof fiert. Daca nu va place ideea mea, atunci puteti folosi cartofi rosii, pentru ca sunt mai cleiosi si se leaga mai bine aluatul!
Ingrediente Galuste cu prune
Ingrediente pentru aprox. 20 de galusti:
20-25 de prune brumarii
Aluat:
200 gr piure instant
apa fierbinte (cca 500 ml)
un praf sare
1 ou
5-6 linguri faina (cu varf)
20 – 25 prune brumarii (fara samburi)
Pentru tavalit:
2 cani pesmet
5-6 linguri zahar
1/2 lingurita scortisoara
ulei pentru prajit pesmetul (150 ml)