Galuste prajite cu spanac by laura s.

Timp de preparare 25 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Galuste prajite cu spanac by laura s.

Spanacul se pune la dezghetat intr-o sita, pentru a s-e scurge de zeama.Untul se pune intr-o tigaie la incins si in el se prajeste usor faina, fara sa prinda culoare.Se lasa deoparte.Piinea se taie cuburi f. marunte.Ouale se bat bine impreuna cu praful de copt si condimetele carora cantitate depine de gustul personal.

In acest amestec se adaoga si faina prajita si se lasa totul deoparte.Spanacul dezghetat se taie/toaca marunt,daca este necesat.Amestecul de oua se pune peste spanac, la fel si cartofii fierti si se amesteca totul bine.Amestecul de spanac se toarna peste cuburile de piine si se amesteca totull cu o lingura sau o spatula de bucatarieTotul se lasa deoparte ca 15-20 min. dupa care se i-a cu o lingura de supa portii din acesta masa, se formeaza cu mina galuste de marime si forma dorita sis e trec prin pesmet.Cind toate galustele s-au format si asezat pe un cirpator de bucatarie, se incinge intr-o tigaie ceva ulei.

Cind culoarea galustelor devine brun-aurie acestea se intorc pe partea cealalta si se prajesc la fel de mult.Se servesc cu ochiuri din oua si eventual cu cartofi fierti.Se mai poate servii linga si ceva smintina, sau chiar ca garnitura linga alte mincaruri mai ales cu carne de pasare sau chiar peste.

Ingrediente Galuste prajite cu spanac by laura s.

600g frunze de spanac congelat

250g cuburi de piine

50g faina alba

50g unt

200g cratofi fainosi fierti si zdrobiti

4 oua gr.M

nucsoara

usturoi

sare+piper

1lc rasa praf copt

Categorii