Galuste umplute cu varza rosie

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Galuste umplute cu varza rosie

Se curata varza, se spala,se taie in jumatate, se scoate cotorul si se taie foarte fin.Se amesteca cu pireul de mere, cu mierea, sarea, vinul rosu,se incorporeaza scortisoara si cca. 4ore lasam sa se patrunda toate aromele.INn untul incins se caleste ceapa, se adauga varza rosie, presarata cu piper sise caleste totul , pe foc mic cca. 30min.Se curata marulsi se rade peste varza.Amidonul alimentar se amesteca cu putina apa rece si se pune deasemenea peste varza ca sa se ingroasa. Scoatem bucata de scortisoara.Se lasa compozitia de varza sa se mai raceasca si apoi, cu maiiinile ude formam galuste de varza rosie,pe care le tinem in congelator 2ore. Se scot galustele din congelator, se presara cu faina, le trecem prin ou, apoi prin pesmet si le frigem in ulei incins.Se servesc cu sos de curry.

Ingrediente Galuste umplute cu varza rosie

(pentru 4 persoane):500gr. varza rosie,2 linguri piure de mere,1bucata scortisoara

1lingura miere,sare

150ml. vin rosu,2cepe taiate felii,1lingura unt de gatit,piper

1 mar

2linguri amidon alimentar,40gr.faina

2oua,sare

pesmet,ulei pentru fript

Categorii