Garnitura de cartofi noi, cu marar si sos de usturoi
Reteta culinara din categoria Mancaruri de legume. Specific Romania. Cum sa faci Garnitura de cartofi noi, cu marar si sos de usturoi
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Garnitura de cartofi noi, cu marar si sos de usturoi
Am aşteptat să apară cartofii noi, ăştia micuţi cât nucile, care se pot prăji întregi! La prăjit devin aurii, cu exterior crocant, dar moi şi cremoşi la interior. Dar nu am găsit la producătorii autohtoni decăt ceva mai mari, pe care i-am tăiat în 4 sau 8, în funcție de cât de mari erau cartofii. Aromatizaţi cu puţin mărar proaspăt și sos de usturoi cu smântână, sunt o minune! Această gustoasă garnitură, se serveste imediat lângă preparate la grătar (carne, legume), fripturi la cuptor sau la tigaie. Sosul poate fi păstrat 1-2 zile la frigider, în recipient închis etanș. Cartofii astfel preparați, cu sos de usturoi și smântână, sunt pur și simplu delicioși! Pot fi serviți și fără carne, doar cu murături sau cu o salată de roşii. castraveţi şi ceapă verde.
Ingrediente Garnitura de cartofi noi, cu marar si sos de usturoi
1 kg de cartofi noi
cca 400 ml de ulei de floarea soarelui pentru prăjit și sos
3-4 căţei de usturoi
mărar proaspăt după gust (opțional)
sare după gust
zeamă de lamâie
1-2 linguri de smântână sau iaurt
pătrunjel proaspăt (opțional)