Garnitura de ciupercute intregi, cu sos alb
Reteta culinara Garnitura de ciupercute intregi, cu sos alb din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Garnitura de ciupercute intregi, cu sos alb
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Garnitura de ciupercute intregi, cu sos alb
Pentru un fel principal, am făcut rapid săptămâna trecută o garnitură excelentă de ciuperci întregi cu sos alb. Eu folosesc de obicei ciuperci proaspete, dar pentru că nu arătau bine în supermarket și erau cam mari, am preferat să cumpăr două borcane cu ciuperci întregi și apoi garnitura de care aveam nevoie a fost gata imediat. În plus, era arătos și foarte gustos. Iată câteva argumente care pledează pentru acest meniu, la mare nevoie.
2 borcane cu ciuperci întregi (aprox. 700 grame) 2 cepe galbene 2 catei de usturoi 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui 150 ml de smântână 1 lingura amidon alimentar 150 ml apă sare piper paprika 1 legatura de frunze de patrunjelCiupercile se clătesc bine sub jet de apă și apoi se lasă într-o strecurătoare la scurs.
Curățați ceapa și usturoiul, tocați și prăjiți ușor la foc mic în ulei suficient.
Adăugați ciupercile clătite și strecurați apa și rumeniți ușor timp de 2-3 minute, apoi adăugați 50 ml apă și fierbeți.
Separat se adauga amidonul alimentar in crema, se amesteca si se dilueaza cu 100 ml apa.
Adaugam acest amestec in cratita cu ciupercile, lasam tigaia la foc mic, asezonam dupa gust cu: sare, piper si boia de ardei, iar dupa 3-4 minute de fiert la foc mic se ia cratita de pe foc. , se presara patrunjel tocat si se serveste imediat.
Ingrediente Garnitura de ciupercute intregi, cu sos alb
2 borcane ciupercuțe întregi (aprox. 700 grame)
2 cepe galbene
2 căței de usturoi
3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
150 ml de smântână
1 lingură de amidon alimentar
150 ml de apă
sare
piper
boia de ardei dulce
1 legătură de frunze de pătrunjel