Garnitura de cus-cus cu rodie
Reteta culinara Garnitura de cus-cus cu rodie din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Garnitura de cus-cus cu rodie
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Garnitura de cus-cus cu rodie
Pentru o friptură de porc, am făcut rapid zilele trecute o garnitură din cus-cus cu rodie, la origine specific orientală, dar la care am renunțat în ultimul timp să adaug câteva condimente caracteristice zonei și care încă nu au intrat în obișnuințele mele condimentare de zi cu zi (curcuma, ghimbir, coriandru...). A ieșit foarte bună și s-a potrivit perfect cu friptura. Oricum, eu prepar adeseori cus-cus, așa că a fost un meniu chiar pe gustul nostru obișnuit.
INGREDIENTE
Se spală rodia, se desface cu atenție și se adună semințele.
Cus-cusul se fierbe în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj.
Când cus-cusul a fiert, se strecoară și se pune în platou.
Se taie untul bucățele, se adaugă în cuc-cus și se amestecă, pentru dipersarea lui rapidă.
Se adaugă semințele de cus-cus și se amestecă în garnitură cu grijă, ca să nu se strivească.
Se decorează după plac și se servește caldă, alături de friptură.
Ingrediente Garnitura de cus-cus cu rodie
250 grame de cus-cus
1 rodie
100 grame de unt
sare extrafină
curcuma, ghimbir, coriandru (opțional)