Garnitura taraneasca de cartofi - Reteta simpla si gustoasa
Reteta culinara Garnitura taraneasca de cartofi - simpla si gustoasa din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Garnitura taraneasca de cartofi - Reteta simpla si gustoasa
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Garnitura taraneasca de cartofi - Reteta simpla si gustoasa
Descoperă rețeta simplă și gustoasă de garnitură țărănească de cartofi, perfectă pentru orice masă. Cartofi aurii, cu multa ceapă, condimentați perfect și garnisiți cu fulgi de ardei pentru un gust picant. Ca sa prepari aceasta Garnitura taraneasca de cartofi - Reteta simpla si gustoasa, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: cartofi, ceapa, usturoi si condimente.
Ingrediente Garnitura taraneasca de cartofi - Reteta simpla si gustoasa: 1 kg de cartofi 2 cepe rosii mari 2-3 căței de usturoi 2-3 linguri de ulei (de preferat de floarea-soarelui) fulgi de ardei sare și piper după gustCum se prepara Garnitura taraneasca de cartofi - Reteta simpla si gustoasa:
Spala si curata cartofii. Taie-i in cuburi de dimensiuni potrivite (aproximativ 2-3 cm). Fierbe cartofii in apa cu sare pana sunt aproape gata (aproximativ 10-15 minute). Nu-i fierbe prea mult, pentru a nu se sfarama la gatit. Scurge-i bine de apa si lasa-i deoparte.
Intr-o tigaie mare, incinge uleiul la foc mediu. Adauga ceapa taiata julienne si caleste-o pana devine translucida. Adauga usturoiul tocat fin si soteaza inca 1-2 minute, pana devine aromat.
Adauga cartofii fierti in tigaie, amestecand cu grija pentru a nu-i sfarama. Prajeste cartofii pana capata o crusta aurie, amestecand ocazional pentru a se rumeni uniform.
Condimenteaza cu sare si piper, fulgi de ardei, dupa gust. Amesteca bine toate ingredientele pentru a se combina aromele.
Serveste garnitura de cartofi cu o friptura sau asa simpli. Sunt foarte gustosi.
Ingrediente Garnitura taraneasca de cartofi - Reteta simpla si gustoasa
Ingrediente Garnitura taraneasca de cartofi - Reteta simpla si gustoasa:
1 kg de cartofi
2 cepe rosii mari
2-3 căței de usturoi
2-3 linguri de ulei (de preferat de floarea-soarelui)
fulgi de ardei
sare și piper după gust