Gasca cu fasole uscata la oala de lut
Instructiuni de preparare Gasca cu fasole uscata la oala de lut
Fasolea o punem de cu seara la inmuiat in apa rece. Carnea o prajim pana se rumeneste pe untura.Dupa ce sunt prajite le scoatem deoparte si calim in untura ramasa ceapa si usturoiul taiat marunt(sau feliat) .
Luam deoparte ceapa calita , adaugam boiaua, amestecand bine si apoi condimentam cu sare (am pus 1 ligura rasa sare ), piper 1 lingurita. Fasolea strecurata de apa o adaugam la ceapa condimentata si le amestecam .
Acoperim oala cu capac si dam totul la cuptor pana se inmoaie carnea si fasolea (la mine a durat circa 3 h.30 min). Se serveste fierbinte acompaniat de muraturi si un pahar cu vin rece de casa .
In oala de lut asezam o parte din fasolea condimentata, peste ea asezam bucatile de carne prajita apoi acoperim cu restul de fasole ramasa. Peste turnam apa cat sa acopere carnea si fasolea apoi mai condimentam cu un pic de sare , piper macinat si cimbru .
Ingrediente Gasca cu fasole uscata la oala de lut
800 g fasole uscata alba
folosim pulpele, aripile , pieptul, gatul de la o gasca
8-10 catei usturoi
5 bucati ceapa rosie
6 linguri untura de gasca ( sau 150 ml ulei)
sare , piper , 1 lingurita boia, 1/2 lingurita cimbru