Gasca cu varza dulce

O mancare exagerat de buna din carne de gasca, varza noua, usturoi si altele.

Timp de preparare o ora si 35 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Gasca cu varza dulce

Se pune carnea la calit in grasimea proprie plus o lingura de untura gasca sau rata, ¼ pahar suc de rosii, sare si un varf de cutit de zahar circa 20 minute.

Se toaca marunt ceapa iar usturoiul se piseaza in zdrobitor, plus ¼ pahar suc rosii, morcovii taiati cubulete se vor pune peste carnea calita inca 30 minute.

Se toaca varza care se pune peste restul mancarii, se completeaza cu ½ pahar de suc rosii si apa cat sa acopere un pic varza. Se lasa la foc potrivit pana se inmoaie varza si se topeste la gustat, circa 30 minute.

Optional se poate pune 1 legatura de marar uscat cand mancarea este aproape gata.

Ingrediente Gasca cu varza dulce

Carne de gasca (pulpe, piept, aripi)

1 varza noua de marime potrivita

1 lingura grasime de gasca sau de rata

Suc de rosii cu pula-de casa de preferat

3 cepe potrivite

2 morcovi

4 catei usturoi

Sare

Zahar (Optional verdeata)

Categorii