Gasca umpluta cu castane

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Gasca umpluta cu castane

Se fierbe orezul si se lasa sa se raceasca. Se scot maruntaiele din gasca si se freaca in interior si exterior cu sare si piper. Se freaca inauntru cu coji de portocale rase.

Se prajeste sunca pana devine crocanta. Se adauga ceapa si patrunjelul si se mai prajeste 5 minute. Se adauga orezul fiert, castanele coapte si taiate bucati si putina sare. Se umple gasca cu acest amestec si se coase.

Se pune la cuptor intr-o tava unsa cu unt si putina apa, aproximativ 45-50 de minute pe kilogram de gasca. In acest timp se stropeste ce cateva ori cu sos din tava.

Ingrediente Gasca umpluta cu castane

1 gasca

1 lingurita cimbru

1 lingurita patrunjel tocat

4 linguri coji de portocale rase

300 g sunca afumata

1 ceapa

1 ceasca orez

500 g castane coapte

unt

ulei

sare

piper

Categorii