Gateau Normand
Reteta culinara Gateau Normand din categoria Prajituri. Specific Franta. Cum sa faci Gateau Normand
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Gateau Normand
Pentru diminetile tot mai friguroase ce urmeaza, atunci cand o cana de ceai sau de cafea fierbinte ne incalzesc parca si sufletul, va recomand sa incercati si o felie in aceasta prajitura cu o textura aparte si un gust deosebit. Mi-am zis ca trebuie sa o incerc deindata ce am vazut-o prezentata intr-o revista.
Ingrediente Gateau Normand
300 grame de faina (plus o lingura pentru turnat peste stafide) ,
200 grame zahar,
250 grame de ricotta ( daca nu aveti puteti sa incoluiti cu o crema fagaras cu branza de vaci ) ,
3 oua,
110 grame de unt (plus inca putin pentru uns tava)
2 mere mari,
50 grame de stafide,
1/2 portocala de preferinta netratata ( daca gasiti varianta asta la magazin) ,
1 plic de praf de copt, putina sare