Ghendermas -cartofi cu paste fainoase -de post
Reteta culinara din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Ghendermas -cartofi cu paste fainoase -de post
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ghendermas -cartofi cu paste fainoase -de post
Este o mancare a copilariei mele. Este o mancare de provenienta ungureasca, posibil ca nu stiu denumirea corecta, eu asa am retinut-o. O facea maica -bunica din partea tatalui. In casuta din satul salajan maica intindea o patura fara ou, o lasa mai groasa. Rupea din ea bucati ce le lasa sa se scalde in oala ce clocotea pe ploaptar [ plita ]. Apoi amesteca aceste laste scurse de apa cu cartofi rantaliti [ cu ceapa ] . Cativa castraveti murati intregeau festinul. In ziua de astazi asa ziselor vremuri moderne prepar aceasta mancare cu paste fainoase din grau dur.
Ingrediente Ghendermas -cartofi cu paste fainoase -de post
6 cartofi fierti in coaja
250 gr paste din grau dur
2 cepe verzi
100 ml ulei
1/2 lingurita boia rosie dulce de ardei
piper
sare
patrunjel verde optional
moare -zeama de varza acra