Ghendermas -cartofi cu paste fainoase -de post

Reteta culinara din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Ghendermas -cartofi cu paste fainoase -de post

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ghendermas -cartofi cu paste fainoase -de post

 

 Este o mancare a copilariei mele. Este o mancare de provenienta ungureasca, posibil ca nu stiu denumirea corecta, eu asa am retinut-o. O facea maica -bunica din partea tatalui. In casuta din satul salajan maica intindea o patura fara ou, o lasa mai groasa. Rupea din ea bucati ce le lasa sa se scalde in oala ce clocotea pe ploaptar [ plita ]. Apoi amesteca aceste laste scurse de apa cu cartofi rantaliti [ cu ceapa ] . Cativa castraveti murati intregeau festinul. In ziua de astazi asa ziselor vremuri moderne prepar aceasta mancare cu paste fainoase din grau dur.

Ingrediente Ghendermas -cartofi cu paste fainoase -de post

6 cartofi fierti in coaja

250 gr paste din grau dur

2 cepe verzi

100 ml ulei

1/2 lingurita boia rosie dulce de ardei

piper

sare

patrunjel verde optional

moare -zeama de varza acra

Categorii