Ghiveci cu fasii de muschi de porc

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ghiveci cu fasii de muschi de porc

1- se taie carnea de porc in fasii late de 2 cm si se presara peste 1/2 lingurita de piper.Se curata si se toaca usturoiul.Se toaca rozmarinul si se amesteca cu boia, ulei si usturoiul tocat.Se pune carnea in acest amestec si se lasa la marinat timp de 1 ora. 2-se curata ceapa si se taie in cubulete.Se taie ardeiul in patru, se indeparteaza cotorul si peretii interiori, se spala, apoi se taie in fasii.Se maruntesc fileurile de sardea.Se scurg rosiile, se pastreaza zeama, ia pulpa se taie in bucati mari. 3- se pune carnea de porc impreuna k marinata intr-o tigaie incapatoare si se prajeste bine la foc puternic.Se adauga ceapa, ardeiul, bucatile de sardea, rosiile si caperele si se mai caleste totul un timp scurt.Se fierbe acoperit pana se inmoaie carnea.Daca este necesar se poate adauga zeama de la rosii. 4- se da pe razatoare coaja lamaii si se presara pe maincare impreuna cu atrunjelul.Se condimenteaza cu sare, piper si sucul lamaii. La acest fel se potrivesc bine cartofii copti, painea frantuzeasca sau salata verde.

Ingrediente Ghiveci cu fasii de muschi de porc

pt 4 portii:

600 g cotlet de porc fara o

2 catei de usturoi

1 fir de rozmarin

1 lingurita boia dulce macinata

3 linguri ulei de masline

1 ceapa mare

1 ardei rosu

3 fileuri de sardea

1 conserva mare de rosii decojite

1 lingura de capere

1/2 lamaie

1 legatura de patrunjel proaspat

sare

piper macinat

Categorii