Ghiveci de legume cu orez brun la cuptor

Reteta culinara Ghiveci de legume cu orez brun la cuptor din categoria Mancaruri de post. Cum sa faci Ghiveci de legume cu orez brun la cuptor

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ghiveci de legume cu orez brun la cuptor

1 ceapa rosie 1 morcov 1 ardei gras rosu 1 ardei gras portocaliu 100 gr fasole verde congelata 100 gr mazare congelata 1 cartof mare 1 dovlecel 100 gr naut fiert in prealabil 200 gr rosii pasate 100 gr orez brun 2 linguri ulei de masline sare piper negru macinat 2 foi de dafin ierburi de Provence patrunjel verde Curatam legumele si le spalam. Taiem ceapa fin, morcovul semirondele, ardeiii grasi cubulete mai mari. Punem mai intai ceapa si morcovul la calit in uleiul incins, apoi ardeiul gras. Cand acestea s-au inmuiat usor adaugam fasolea verde si mazarea. Amestecam usor si stingem cu apa calda. Apa trebuie sa depaseasca de un deget legumele deja existente in vas. Acoperim cu un capac. Dovlecelul il taiem rondele putin mai groase, iar cartoful cuburi mari. Cand apa a inceput sa fiarba adaugam cartoful si dovlecel si fierbem 5 minute. Punem nautul, rosiile, orezul, sare, piper, condimentele, foile de dafin si dam vasul la cuptor la foc potrivit pana apa este absorbita in totalitate. Presaram deasupra patrunjel verde dupa ce am scos vasul din cuptor. Servim ca fel principal de post sau ca garnitura la gratar.

Ingrediente Ghiveci de legume cu orez brun la cuptor

1 ceapa rosie

1 morcov

1 ardei gras rosu

1 ardei gras portocaliu

100 gr fasole verde congelata

100 gr mazare congelata

1 cartof mare

1 dovlecel

100 gr naut fiert in prealabil

200 gr rosii pasate

100 gr orez brun

2 linguri ulei de masline

sare

piper negru macinat

2 foi de dafin

ierburi de Provence

patrunjel verde

Categorii