Ghiveci de legume (ratatouille) cu carnat chorizo

Reteta culinara Ghiveci de legume (ratatouille) cu carnat chorizo din categoria Mancaruri de legume. Specific Franta. Cum sa faci Ghiveci de legume (ratatouille) cu carnat chorizo

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ghiveci de legume (ratatouille) cu carnat chorizo

 

Un ghiveci rapid in care am pus carnat chorizo. Il puteti servi simplu sau cu orez. https://www.blogulluicatalina.com/2020/09/ghiveci-de-legume-ratatouille-cu-carnat.html

 

INGREDIENTE
70 gr de carnat chorizo 8 rosii 2 vinete frumoase 1 ceapa 2 ardei: rosu si verde 2 dovlecei 1 catel de usturoi ierburi aromate de Provence 50 ml de ulei (de masline de preferinta) sare marina piper, boia de arde

Spalati legumele.

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Taiati ardeii, vinetele si dovleceii cuburi.

Taiati carnatul rondele.Dati rosiile pe razatoarea cea mare.

Incalziti uleiul intr-o oala adanca.Sotati ceapa tocata cu usturoiul, carnatul si boia de ardei.Adaugati vinetele intai , puneti sare si reveniti 5 minute.Puneti apoi dovleceii , sare si sotati totul 5 minute.

Adaugati ierburile aromate, rosiile si ardeii.Lasati sa fiarba la foc potrivit 30 de minute. Amestecati.Verificati de sare si piper.Ratatouille se poate servi calda sau rece sau ca garnitura la un fel de carne sau peste.

Se poate consuma si rece pe o felie de paine completa.Puteti congela o parte.

Ingrediente Ghiveci de legume (ratatouille) cu carnat chorizo

70 gr de carnat chorizo

8 rosii

2 vinete frumoase

1 ceapa

2 ardei: rosu si verde

2 dovlecei

1 catel de usturoi

ierburi aromate de Provence

50 ml de ulei (de masline de preferinta)

sare marina

piper, boia de arde

Categorii