Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post - Cum se prepara Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post: Pune o cratiță mare pe foc, adaugă ulei de

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

 

Andra Mihail ne îndeamnă să savurăm un ghiveci de legume sănătos și delicios, plin de vitamine și arome naturale. O rețetă ușoară, perfectă pentru orice masă. Pentru acest Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post, ai nevoie de ingredientele următoare: cartof, morcov, ceapă, roșie, dovlecel, vânătă, mărar.      

Ingrediente Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post 1 cartof 1 roșie 1 ceapă 1 morcov mărar verde 1 vânătă 1 dovlecel 50 ml sos de roșii boia dulce 250 -300 ml apă ulei de floarea soarelui sare și piper

Cum se prepara Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post:

Pune o cratiță mare pe foc, adaugă ulei de floare soarelui. 

Curăță și taie cuburi potrivite legumele.

Pune ceapa la rumenit, apoi adaugă cartoful tăiat, morcovul tăiat rondele, roșia cuburi. Condimentează legumele cu sare și piper.

Adaugă un pahar cu apă peste legume și lasă la fiert. 

Taie cuburi vânăta și dovlecelul și pune-le la rumenit în ulei, în altă tigaie. Condimentează cu sare. După ce s-au rumenit bine, scoate legumele pe o farfurie cu hârtie de masă.

Când legumele din cratiță sunt aproape fierte, adaugă puțin suc de roșii. După ce sosul a dat în fiert, adaugă boiaua dulce și mai lasă puțin să scadă zeama.

Adaugă și cuburile de vânătă și dovlecel, mărar proaspăt tocat mărunt și mai lasă câteva minute pe foc.

Ghiveciul de legume miroase senzațional și are un gust excelent.

Încearcă și rețeta de Ghiveci de toamna sau rețeta de Ghiveci călugăresc de vinete.

Îți recomandăm și rețeta de Ghiveci cu pui la oală de lut, o mâncare foarte savuroasă.

Poftă bună!

Ingrediente Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

Ingrediente Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

1 cartof

1 roșie

1 ceapă

1 morcov

mărar verde

1 vânătă

1 dovlecel

50 ml sos de roșii

boia dulce

250 -300 ml apă

ulei de floarea soarelui

sare și piper

Categorii