Ghiveci de legume (varianta de primavara)

Reteta culinara din categoria Mancaruri de post. Cum sa faci Ghiveci de legume (varianta de primavara)

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ghiveci de legume (varianta de primavara)

 

Daca v-a ramas cate putin din legumele de la frigider, ori de prin congelator puteti face un delicios ghiveci.

 

INGREDIENTE
1 ceapa rosie 1 morcov 200 gr fasole verde lata(congelata) 300 gr varza 1 cartof nou sare piper negru macinat boia dulce/iute cimbru oregano marar verde 1 foaie de dafin 200 gr rosii pasate 2 linguri ulei

Curatam ceapa si o taiem julienne. Morcovul spalat si curatat il taiem rondele. Varza o taiem fideluta. Cartoful il taiem cubulete mai mari,In uleiul incins punem ceapa si morcovul.

Acoperim cu un capac si lasam sa se inmoaie usor, la foc mic. Adaugam fasolea verde, apoi varza pe care am presarat putina sare si am frecat-o putin pentru a se inmuia.

Dupa ce varza s-a inmuiat usor acoperim cu apa, punem cimbru, foaia da dafin si adaugam cartofii.

Fierbem 10 minute la foc mic adaugam rosiile, sare, piper, oregano, boiaua si dam la cuptor pana scade si se inmoaie legumele.

Inainte de a o scoate din cuptor presaram mararul verde.

Ingrediente Ghiveci de legume (varianta de primavara)

1 ceapa rosie

1 morcov

200 gr fasole verde lata(congelata)

300 gr varza

1 cartof nou

sare

piper negru macinat

boia dulce/iute

cimbru

oregano

marar verde

1 foaie de dafin

200 gr rosii pasate

2 linguri ulei

Categorii