Ghiveci de vitel cu orz

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ghiveci de vitel cu orz

Într-o cratiță, se calesc ceapa, usturoiul si carnea în ulei de măsline. Se adaugă vinul și apoi se adaugă sare, piper, cimbru, busuioc, roșii, pasta de tomate și o cană de apă. Fierbeti timp de 1 oră și jumătate până când carnea este frageda. Se adaugă 1,5 litri de apă și se lasă pe aragaz până la fierbere. Punem carnea cu zeama, intr un vas de yena, adaugam orzul, se amestecă și punem in cuptor preîncălzit, la 200 grade C, timp de 20 de minute. Dupa ce este gata, se pune pe platou se presara cu cascaval ras și se servește. Pofta buna!

Ingrediente Ghiveci de vitel cu orz

1 pachet (500 g.) Orz Misko

1 kg de vițel umăr cu o

taiat

½ cana ulei

1 ceapa

1 cățel de usturoi

zdrobit

1 linguriță. linguri cimbru

1 linguriță. linguri de busuioc

2 lingurite. pasta de tomate linguri

½ cana vin alb

500 gr rosii tocate

1 cană cascaval ra

sare

piper

1.5 litri apa

Categorii