Ghiveci Ratatouille traditional

Reteta culinara Ghiveci Ratatouille traditional din categoria Mancaruri de post. Specific Franta. Cum sa faci Ghiveci Ratatouille traditional

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ghiveci Ratatouille traditional

 

Ratatouille este o reteta de legume tradiţională, din regiunea Provence a Franţei. Este compusă din legume fierte: vinete, ceapă, dovlecei, ardei şi roşii.  Ca orice retetă „tradiţională”, nu există un mod exact de a o prepara, doar anumiţi paşi sunt obligatorii.  Există două metode de a prepara legumele: fierberea lor separat sau toate împreună. Aveti aici metoda traditionala :  legumele se fierb separat. Aceasta metoda pastreaza mai bine gustul și aroma fiecărui ingredient . Dar ... este mai lunga si cu mai multa grasime - punem ulei de masline de fiecare dată cand prajim o leguma.  Dar rezultatul este exceptional, legumele raman intregi si sunt gatite in ritmul lor propriu . A doua metodă - legumele se fierb impreuna- este mai economica atat in timp cat si-n ulei de măsline dar se pierde in aroma si consistența .... Am facut si a 2a metoda cand am facut o cantitate mare si pus in borcane pentru iarna- vezi aici.  

Ingrediente Ghiveci Ratatouille traditional

7 roșii

2 vinete

2 cepe mici (1 mare)

2 ardei roșii

5 dovlecei (3 verzi și 2 galbeni)

1 catel de usturoi,

cimbru, frunze de dafin

6 linguri de ulei de măsline

sare de mare piper, boia

busuioc proaspăt

Categorii