Gnocchi con gorgonzola al forno

Ador pastele, in special gnocchi, cu toate ca nu am incercat sa fac pastele singurica in casa, insa mai mult ca sigur acesta este urmatorul pas. Aceasta reteta este absolut delicioasa, insa are si un continut mai ridicat de calorii, insa meritam sa ne desfatam simturile din cand in cand cu cate un astfel de preparat, nu ? Pentru ca am vrut sa iasa o cantitate mai mare de paste am amestecat si cativa melcisiori. Bineinteles, daca nu va place gorgonzola, o puteti inlocui cu felul de branza preferat.

Timp de preparare 35 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Gnocchi con gorgonzola al forno

Mai intai fierbeti pastele in apa cu sare conform timpului indicat pe ambalaj. Daca folositi mai multe tipuri de paste aveti grija pentru ca pot avea timpi de fierbere diferiti.

Intr-o tigaie topiti putin unt, iar cand acest este incins adaugati smantana si branza gorgonzola si lasati la foc mic sa se topeasca, amestecand din cand in cand. Adaugati peste si pastele scurse si mai lasati pe foc cam 2-3 minute pana ce pastele absorb sosul alb. Puteti pune si putina apa in care au fiert pastele pentru ca aceasta contine amidon care ajuta la aderarea sosului pe paste.

Intr-o tava ceramica sau iena unsa cu unt turnati pastele, presarati parmezan si cascaval si introduceti in cuptorul preincalzit (180 grade) pentru aproximativ 15-20 de minute, pana ce capata o apetisanta crusta aramie. Pofta buna!

Ingrediente Gnocchi con gorgonzola al forno

Pentru 6 portii :

Un pachet de gnocchi proaspete

100 gr paste melcisiori

300 gr gorgonzola

350 gr smantana

O bucatica unt

O mana de parmezan

Putin cascaval

Sare de mare

Categorii