Gnocchi cu sos de roșii

Reteta culinara Gnocchi cu sos de roșii din categoria Paste. Cum sa faci Gnocchi cu sos de roșii

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Gnocchi cu sos de roșii

 

Nouă ne plac tare mult atât cu sos cât și simpli cu puțin de ulei de măsline și brânză rasă.

 

INGREDIENTE
3 cartofi potriviti 200 g făină de grâu 1 ou Sare Piper 1 conservă de roșii 1 cățel de usturoi Puțin ulei de măsline Busuioc uscat Brânză rasă (opțional) Sosul: Dăm la blender(viteză mică) roșiile. Punem într-o cratiță pe foc puțin ulei de măsline și un cățel de usturoi.Cand începe sa se rumenească, îl scoatem și îl aruncăm, iar în uleiul automatizat punem roșiile și puțină apă. Condimentăm și lasam sa fiarbă la foc mediu spre mic amestecând din când în când. La final punem și puțin busuioc. Gnocchi: Fierbem cartofii în coajă, îi curățăm și îi zdrobim cât încă sunt calzi. Adăugăm oul,sare,piper și făină puțin câte puțin, astfel încât să rezulte un aluat nelipicios pe care îl rulăm de grosimea unui deget si tăiem bucăți de 1,5-2 cm. Punem o oală cu apă la fiert și când începe să clocotească, adăugăm sare (ca la paste) si punem gnocchi la fiert. Când sunt gata,aceștia se vor ridica la suprafață. Îi scoatem si îi băgăm direct în sos.Se servesc cu brânză rasă sau fără, in funcție de dorința fiecaruia.

Ingrediente Gnocchi cu sos de roșii

3 cartofi potriviti

200 g făină de grâu

1 ou

Sare

Piper

1 conservă de roșii

1 cățel de usturoi

Puțin ulei de măsline

Busuioc uscat

Brânză rasă (opțional)

Categorii