Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri
Reteta culinara din categoria Paste. Cum sa faci Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri
Un fel de mancare rafinata, amestec de arome de toamna si culori. Nu puteam sa las sa treaca toamna si sa nu folosesc cartofii mov, dar si ghebele. Cartofii, mie mi se par spectaculosi din punct de vedere vizual, culoarea este superba!!! Motiv pentru care am incercat sa fac in asa fel incat sa le pastrez cat mai mult culoarea. Dupa cum stiti sau nu, culoarea cartofilor se pierde in timpul fierberii. Eu i-am fiert la aburi, intr-un steamer. Nu am unul electric, am doua oale, una cu gauri care se pun suprapuse cu capac. Cat despre gnocchi, ele sunt niste galuste mici facute din cartofi, la care se adauga putina faina, dar si ou. Gustul se poate imbogatii cu putin parmezan…
Ingrediente Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri
Pentru aluat:
650-700 gr cartofi mov (se pot folosi orice fel de cartofi)
3-4 linguri faina alba
1 galbenus de ou
Sare si piper proaspat rasnit
50 gr parmezan ras fin(eu folosesc branza maturata Praid)
Faina alba pentru infainat masa
Pentru sos:
2 linguri ulei
1 lingura unt
1-2 catei de uturoi
150 gr smantana pentru gatit sau smantana grasa 30%
Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
Amestec de condimente de gradina(optional)
50 gr branza maturata rasa fin
Pentru cipsuri:
1-2 cartofi mov
Sare
Ulei pentru prajit