Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri

Reteta culinara din categoria Paste. Cum sa faci Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri

 

Un fel de mancare rafinata, amestec de arome de toamna si culori. Nu puteam sa las sa treaca toamna si sa nu folosesc cartofii mov, dar si ghebele. Cartofii, mie mi se par spectaculosi din punct de vedere vizual, culoarea este superba!!! Motiv pentru care am incercat sa fac in asa fel incat sa le pastrez cat mai mult culoarea. Dupa cum stiti sau nu, culoarea cartofilor se pierde in timpul fierberii. Eu i-am fiert la aburi, intr-un steamer. Nu am unul electric, am doua oale, una cu gauri care se pun suprapuse cu capac. Cat despre gnocchi, ele sunt niste galuste mici facute din cartofi, la care se adauga putina faina, dar si ou. Gustul se poate imbogatii cu putin parmezan…

Ingrediente Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri

Pentru aluat:

650-700 gr cartofi mov (se pot folosi orice fel de cartofi)

3-4 linguri faina alba

1 galbenus de ou

Sare si piper proaspat rasnit

50 gr parmezan ras fin(eu folosesc branza maturata Praid)

Faina alba pentru infainat masa

Pentru sos:

2 linguri ulei

1 lingura unt

1-2 catei de uturoi

150 gr smantana pentru gatit sau smantana grasa 30%

Sare si piper proaspat rasnit dupa gust

Amestec de condimente de gradina(optional)

50 gr branza maturata rasa fin

Pentru cipsuri:

1-2 cartofi mov

Sare

Ulei pentru prajit

Categorii