Gnocchi facuti in casa cu sos alb cu praz si ciuperci brune
Reteta culinara Gnocchi facuti in casa cu sos alb cu praz si ciuperci brune din categoria Paste. Cum sa faci Gnocchi facuti in casa cu sos alb cu praz si ciuperci brune
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Gnocchi facuti in casa cu sos alb cu praz si ciuperci brune
V-am mai prezentat si altadata retete de gnocchi homemade. Va readuc aminte ca sunt niste galuste din cartofi si provin din bucataraia italiana. La fel ca multe feluri de mancare, exista multe feluri de retete. Ce trebuie sa tineti cont: aceste galuste sunt moi si pufoase, de preferat sa le faceti in casa, iar daca totusi le cumparati din magazin, incercati sa le cumparati in stare proaspata. In reteta de azi am folosit praz pentru ca este mai dulce ca si ceapa, iar ciupercile brune sunt mai parfumate ca si cele champinion albe. Desigur, reteta poate fi adaptata la ingredientele de care dispuneti si la gusturile voastre…
Ingrediente Gnocchi facuti in casa cu sos alb cu praz si ciuperci brune
Pentru sos:
1 praz
100 gr bacon
300 gr ciuperci brune
3-4 linguri ulei de masline
200 ml smantana pentru gatit
70-80 gr parmezan ras
Sare si piper proaspata rasnit dupa gust
Pentru gnocchi:
aproximativ 1 kg cartofi albi
1 galbenus de ou
1 lingurita sare
2 linguri faina alba