Gnocchi facuti in casa cu sos alb cu praz si ciuperci brune

Reteta culinara Gnocchi facuti in casa cu sos alb cu praz si ciuperci brune din categoria Paste. Cum sa faci Gnocchi facuti in casa cu sos alb cu praz si ciuperci brune

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Gnocchi facuti in casa cu sos alb cu praz si ciuperci brune

 

V-am mai prezentat si altadata retete de gnocchi homemade. Va readuc aminte ca sunt niste galuste din cartofi si provin din bucataraia italiana. La fel ca multe feluri de mancare, exista multe feluri de retete. Ce trebuie sa tineti cont: aceste galuste sunt moi si pufoase, de preferat sa le faceti in casa, iar daca totusi le cumparati din magazin, incercati sa le cumparati in stare proaspata.  In reteta de azi am folosit praz pentru ca este mai dulce ca si ceapa, iar ciupercile brune sunt mai parfumate ca si cele champinion albe. Desigur, reteta poate fi adaptata la ingredientele de care dispuneti si la gusturile voastre…

Ingrediente Gnocchi facuti in casa cu sos alb cu praz si ciuperci brune

Pentru sos:

1 praz

100 gr bacon

300 gr ciuperci brune

3-4 linguri ulei de masline

200 ml smantana pentru gatit

70-80 gr parmezan ras

Sare si piper proaspata rasnit dupa gust

Pentru gnocchi:

aproximativ 1 kg cartofi albi

1 galbenus de ou

1 lingurita sare

2 linguri faina alba

Categorii