Gnocchi homemade cu sos alb si mazare
Reteta culinara Gnocchi homemade cu sos alb si mazare din categoria Mancare copii. Cum sa faci Gnocchi homemade cu sos alb si mazare
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Gnocchi homemade cu sos alb si mazare
Gnocchi sunt niste galuste mici, facute din cartofi si faina. Optional se poate pune si ou, pentru a lega aluatul, dar ideea este sa faceti galustele moi, sa se topeasca in gura. Alegeti cartofi fainosi, sa fie fierti sau copti in coaja, sa absoarba cat mai putina apa, ulterior sa se adauge cat mai putina faina. La teorie stau bine, practica ma omoara si nu pun in practica de fiecare data. Pentru ca am vrut un aluat mai deosebit, colorat, am folosit cartof dulce. In graba mare l-am curatat, deci cum va spuneam… Este un aluat care se aseamana foarte bine cu cel de la galuste cu prune. Dupa ce ati fiert galustele, va este permisibil orice…sosuri de care vreti, legume, carne…
Ingrediente Gnocchi homemade cu sos alb si mazare
1 cartof mare dulce(aproximativ 300 gr)
4-5 linguri faina alba
1 galbenus
3-4 frunze proaspete de busuioc
Sare
Pentru sos:
200 gr mazare congelata
200 ml smantana pentru frisca
50 gr parmezan ras
50 gr cascaval ( emmentaler sau branza chedar) ras
Sare si piper proaspat rasnit
Pentru gratinare:
1 lingura parmezan ras
1 lingura cascaval ras