Gofre cu legume si mozzarella

Reteta culinara Gofre cu legume si mozzarella din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Gofre cu legume si mozzarella
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Gofre cu legume si mozzarella
Aceste vafe au fost foarte bune! Aparatul de vafe Duraceramic Breville este foarte util in bucatarie. Poți pregăti ceva bun într-o clipă!
500 g dovlecel ras 50 g morcovi rasi 140 g mazăre conservată 100 ml ulei 3 oua 200 ml lapte 10 g praf de copt 350 g faina 450 g cartofi fierti 50 g cuburi de mozzarella 1 frunză proaspătă de busuioc putin cimbru uscat 1 lingura si jumatate de sare putin piper negru macinat seminte de susan sau macDovleceii, morcovul și mazărea se pun într-o tigaie cu 100 ml ulei, o linguriță de sare și puțin piper negru măcinat și se fierb, apoi se lasă deoparte la răcit.
Ouale se amesteca cu o lingurita de sare, putin piper negru macinat si putin cimbru. Adaugam laptele, praful de copt si faina si amestecam bine.
Curățați dovleceii, dați-i pe răzătoare și stoarceți sucul. Se adauga o lingurita de sare, putin piper negru macinat, frunzele de busuioc spalate si tocate si legumele calite. Amesteca totul cu o lingura, apoi adauga mozzarella si inca putin cimbru.
Conectați aparatul de vafe la sursa de alimentare și așteptați ca plăcile să se încălzească. Dupa aceea, ungem farfuriile cu ulei si punem in fiecare forma cate 3 linguri din compozitie. Deasupra puteti presara seminte de susan sau mac.
Opriți aparatul și așteptați, verificând din când în când, până când vafele se rumenesc frumos.
Ingrediente Gofre cu legume si mozzarella
500 g dovlecel ras
50 g morcov ras
140 g mazare din conserva
100 ml ulei
3 oua
200 ml lapte
10 g praf de copt
350 g faina
450 g cartofi fierti
50 g mozzarella cubulete
1 frunza de busuioc proaspat
putin cimbru uscat
1 lingura si jumatate de sare
putin piper negru macinat
seminte de susan sau de mac