Gofre sandvis

Reteta culinara Gofre sandvis din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Franta. Cum sa faci Gofre sandvis

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Gofre sandvis

 

Pentru iubitorii de vafe (inclusiv noi...) am gasit in aceeasi reteta frantuzeasca aceasta reteta de vafe care ne-a placut mult. Un mic dejun frumos, gustos si consistent. Am facut 8 vafe sarate din care au iesit 4 portii.

Pentru 8 vafe sărate: 300 de grame de faina alba 300 ml lapte 3 oua 50 de grame de unt topit și răcit 1 lingurita praf de copt sare ulei de floarea soarelui pentru ungerea farfuriilor Pentru umplutura: 8 felii de sunca presata (sunca) 8 felii de brânză 2 rosii felii unt frunze proaspete de salata verde

Faceți mai întâi vafele: amestecați ingredientele solide (făina, sarea și praful de copt) apoi adăugați ouăle și apoi adăugați treptat laptele. Amesteca bine compozitia (care sa fie putin mai groasa decat cea pentru clatite) sa nu ramana cocoloase. La final se adauga untul topit si racit.

Dupa preparare, compozitia se lasa 10 minute sa se aseze, dupa care se toarna din ea un polish in fiecare spatiu al fierului de vafe, incalzit bine si uns in prealabil cu ulei de floarea soarelui.

Dupa 3-4 minute, vafele putin rumenite se scot cu o spatula din aparat si se aseaza pe o farfurie.

Pentru sandviș, puneți o vafe pe o farfurie, ungeți cu unt și suprapuneți: o frunză de salată verde, o felie de brânză, o felie de șuncă, 2-3 felii de roșii, apoi mai puneți o felie de brânză, una de șuncă și la final. o frunză de salată verde. Acoperiți totul cu o altă vafe, fixați-o cu un bețișor de plastic și, la final, sandvișul poate fi tăiat într-o formă triunghiulară. 

Este un mic dejun complet si consistent, care nu necesita altceva.

 

Ingrediente Gofre sandvis

Pentru 8 gofre sărate:

300 grame de făină albă

300 ml de lapte

3 ouă

50 grame de unt topit și răcit

1 linguriță de praf de copt

sare

ulei de floarea soarelui, pentru uns plăcile

Pentru umplutură:

8 felii de șuncă presată (jambon)

8 felii de cașcaval

2 roșii feliate

unt

frunze proaspete de salată verde

Categorii