Gofre sarate cu spanac
Reteta culinara Gofre sarate cu spanac din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Franta. Cum sa faci Gofre sarate cu spanac
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Gofre sarate cu spanac
Aceste vafe sarate cu spanac pot fi preparate nu doar pentru micul dejun, sau pentru gustare, ci si pentru micul dejun in sine, servite ca atare, cu o salata (sos), sau ca garnitura pentru o felie de friptura, chiar mai grasa. Se fac destul de repede și ușor și fiind foarte gustoase (și arătoase) se epuizează rapid. Le-am pregătit să fie o friptură pentru friptură, dar au fost mâncate imediat, calde și moi, ca o gustare. Din ingredientele de mai jos am facut 10 vafe, doua/portie.
100 de grame de spanac proaspăt (bebe) 150 de grame de faina alba 1 lingurita praf de copt 2 oua 150 ml lapte 50 de grame de unt topit și răcit 1/2 lingurita zahar 1 praf de sare ulei de floarea soarelui, pentru ungerea plăcilor aparatuluiSpanacul se selectează, se spală și se opărește timp de 5-7 minute în apă clocotită cu sare. Apoi se strecoară foarte bine apa și se taie grosier, sau se amestecă mărunt (opțional).
Separat amestecam bine ingredientele solide (faina, sare, zahar, praf de copt) apoi adaugam spanacul si incorporam cele doua oua si laptele. Se amestecă bine până se obține un amestec puțin mai gros decât cel pentru clătite. La final se adauga untul topit si racit. Compoziția rezultată se lasă timp de 10 minute să se stabilească.
Cand vafeta (masina de vafe) este incalzita (lumina portocalie s-a aprins), se ung cele doua farfurii cu ulei si se toarna un polish de compozitie in cele doua spatii. Închideți aparatul, fără a bloca încuietoarea, pentru a lăsa un spațiu „în creștere” pentru aluat.
Dupa 3-4 minute verificati daca vafele au crescut si s-au rumenit putin si scoateti-le cu o spatula de lemn. Se poate servi fierbinte, simplu, ca atare, sau cu sos, sau cu o salata.
De asemenea, aceste vafe pot fi o garnitura deosebita, frumoasa si gustoasa, alaturi de o felie de friptura.
Vafele pot fi reîncălzite dacă sunt făcute în avans și se răcesc între timp. De asemenea, pot fi păstrate la congelator și apoi reîncălzite la cuptorul cu microunde.
Ingrediente Gofre sarate cu spanac
100 grame spanac (baby) proaspăt
150 grame de făină albă
1 linguriță de praf de copt
2 ouă
150 ml de lapte
50 grame de unt topit și răcit
1/2 linguriță de zahăr
1 praf de sare
ulei de floarea soarelui, pentru uns plăcile aparatului