Gogogsi semi-luna cu glazura de ciocolata

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Gogogsi semi-luna cu glazura de ciocolata

Punem faina intr-un bol impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, un pic de sare si coaja de portocala si lamaie. Intr-o cana amestecam in 100 ml lapte caldut, drojdia uscata si o lingurita zahar si lasam sa dospeasca aprox 10 min. Turnam apoi peste faina. Framantam cu mana adaugand ouale, restul de lapte caldut si uleiul pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini. Acoperim cu un prosop si lasam la loc cald, ferit de curenti de aer timp de aprox o ora. Punem faina pe masa de lucru si intindem o foaie nu foarte subtire si decupam cu o forma rotunda pt gogosi. Eu am facut cateva si cu gaura la mijloc. Am folosit o cana mai mare si un pahar mai mic pt a decupa interiorul. Asezam apoi pe o plansa si mai lasam 30 min la dospit. Intr-un vas punem aprox 500 ml ulei...daca e vas mai mare punem mai mult ulei. Cand uleiul este incins punem gogoselele noastre lasam pana se rumenesc pe o parte apoi le intoarcem pe cealalta parte. Le putem servi pudrate cu zahar pudra...le putem face si cu dulceata.

Ingrediente Gogogsi semi-luna cu glazura de ciocolata

1 kg faina

2 pliculete drojdie uscata (14 gr plicurile mele contineau 7 gr)

2 oua

150 gr zahar

1 vanilie

500 ml lapte

120 ml ulei

coaja rasa de la o portocala

coaja rasa de la o jumatate de lamaie

un varf de sare.

Altele:

ulei pentru prajit

zahar pudra

optional dulceata

optional glazura de ciocolata: 100 gr ciocolata cu 1-2 lingurite unt.

Categorii