Gogosari la otet

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Gogosari la otet

Într-o oală mai mare, aproximativ 10 l. Se pune apa, otetul, conopida tocata, sare, zaharul, ceapa tocata, usturoiul curatat de coaja, boabele de piper si boabele de mustar si se dau la fiert, cat sa se topeasca sarea si zaharul. Curățați gogoșile de semințe și tulpini și tăiați-le bucăți de aproximativ 3-4 cm și puneți-le în oala în care fierbe lichidul. Se pun cam cat sa contina lichidul, se amesteca usor cateva minute, sa fie cam 3-4 minute dupa care se scot cu o spatula si se pun intr-un vas mare, se continua operatiunea de oparire a gogosilor pana se termina, apoi se aseaza. in borcane se apasa foarte bine sa intre cat mai multe gogosi, se umple cu lichidul ramas, se pun capace si se pun sub paturi cam 24 de ore si apoi se merge in camara pentru vreme de iarna.Se pot servi ca muraturi chiar si dupa o luna dupa ce au fost preparate. Distracție plăcută, dragilor!

Ingrediente Gogosari la otet

-15 kg gogosari rosii

-3 l apa

-1 l otet de 9%

-4 l sare

-8 linguri zahar

-1 bucata telina

-1 ceapa mare

-1 capatana de usturoi

-1 lingura piper boabe

-1 plic boabe de mustar

Categorii