Gogosi pufoase
Reteta culinara Gogosi pufoase din categoria Prajituri. Cum sa faci Gogosi pufoase
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Gogosi pufoase
Se pune drojdia la dospit cu o lingura de zahar, doua linguri de faina si putin lapte (cam 15 minute) la loc calduros.
Faina se pune intr-un castron mare, se face o adancitura in mijloc unde se pune maiaua dupa ce a crescut.
Se adauga ouale, restul de zahar, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, un praf de sare, untul si laptele cate putin, amestecandu-se bine.
Se framanta un aluat elastic care nu se lipeste de mana.
Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul la caldura, cam 90 minute.
Se intinde o foaie de 1 cm grosime si se taie cu un pahar gogosi de dimensiunea dorita.
Se mai lasa la crescut 30 minute.
Se incinge un ceaun cu mult ulei, cam 4-5 cm inaltime. Eu am pus 1 l de ulei.
Se prajesc gogosile pe rand in uleiul bine incins, intorcandu-se pe ambele parti.
Se scot pe un prosop absorbant si se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta Buna!
Ingrediente Gogosi pufoase
650g faina
70g unt
30g drojdie
3 oua
60g zahar
250ml lapte
3 plicuri zahar vanilat
2 lamai
un praf sare