Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
-
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteta de Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparata pas cu pas acasa, ce ingrediente ai nevoie pentru reteta cu gorgonzola
150 grame Gorgonzola dulce
350 grame orez
1 ceapă roșie,
1 pahar de vin roșu
30 grame unt
60 grame parmesan
2 linguri de zahăr
un polonic de supă de legume, daca nu apa ulei de masline, sare si piper
Reteta de Rissoto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată, preparata pas cu pas acasa.
Într-o cratiță prăjiți orezul cu o lingură de ulei, timp de 2-3 minute, până când este translucid.
Adăugați vinul și lăsați să fiarbă la foc mic câteva minute.
Adăugați un polonic de supă de legume fierbinte și lăsați orezul să-l absoarbă complet.
Continuați să gătiți orezul, adăugând câte un polonic de supă pe măsură ce lichidul este absorbit.
Între timp, într-o tigaie neaderentă, sotați jumătate din unt cu ceapa feliată și, de îndată ce devine ușor maro, adăugați zahărul și caramelizați la foc mare.
Adaugă ceapa caramelizată peste orez când este gătit trei sferturi.
Când este gata, opriți focul și adăugați bucățile de Gorgonzola, untul rămas și Parmigiano Reggiano. Lăsați să se liniștească câteva minute și apoi serviți.
Cum știi că ai cumpărat o Gorgonzola de calitate? Citeste aici