Graten de broccoli si conopida

Reteta culinara Graten de broccoli si conopida din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Graten de broccoli si conopida

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Graten de broccoli si conopida

 

O alta reteta light and easy to do. Graten de broccoli si conopida, cu verdeturi si un topping de branzeturi si pesmet, ceea ce il face usor crocant. 

5-6 buchetele de conopida un broccoli mic 2 fire de ceapa verde 2 fire de usturoi verde o legatura de patrunjel+marar 150 g chedar si parmezan muguri de pin 2 oua 100 ml lapte 2 linguri pesmet Panko 50 g unt 2 linguri ulei de masline sare, piper, condimente orientale Ras el Hanout

Separa conopida si broccoli in buchetele, apoi cele care ti se par prea mari poti sa le tai in jumatate.

Curata, spala si taie ceapa, usturoiul, patrunjelul si mararul.

Pregateste o tigaie, pune 2 linguri de ulei in ea dupa ce s-a incins si adauga ceapa si usturoiul, amesteca usor, apoi adauga conopida, broccoli si verdeata tocata marunt. Condimenteaza cu sare, piper si o lingurita de Ras el Hanout. Poti adauga acum si mugurii de pin.

Nu lasa pe foc mai mult de 2 minute, caci vrem ca legumele sa ramana usor crocante la final.

Adauga peste legume si fulgi de chedar si parmezan si amesteca.

Pregateste un vas pentru cuptor, unge-l cu unt, apoi toarna compozitia si aranjeaza uniform.

Mai presara deasupra cativa fulgi de branzeturi, muguri de pin si cativa fulgi de unt.

Amesteca separat ouale cu laptele si pesmetul, apoi toarna sosul format in vas, in asa fel incat sa fie cuprinsa intreaga compozitie.

Da vasul la cuptor pentru 30 minute.

Cand gratenul de broccoli si conopida e usor rumen deasupra opreste cuptorul si lasa la racit.

Ingrediente Graten de broccoli si conopida

5-6 buchetele de conopida

un broccoli mic

2 fire de ceapa verde

2 fire de usturoi verde

o legatura de patrunjel+marar

150 g chedar si parmezan

muguri de pin

2 oua

100 ml lapte

2 linguri pesmet Panko

50 g unt

2 linguri ulei de masline

sare, piper, condimente orientale Ras el Hanout

Categorii

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci și

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă - Cum se

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica - Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - R

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid - Cum se prepara Tarta rustica cu ro

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Reteta culinara Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat din categoria Ape

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Reteta culinara Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios din categoria Aperitive / Garnitur

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Reteta culinara Tarta rustica cu rosii si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Rom

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă - Cum se prepara Pâine umplută cu brâ