Gratin de carne dulce-sarat - Bobotie

Reteta culinara Gratin de carne dulce-sarat - Bobotie din categoria Mancaruri cu carne. Specific Africa de Sud. Cum sa faci Gratin de carne dulce-sarat - Bobotie

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Gratin de carne dulce-sarat - Bobotie

 

Un plat specific din Africa de Sud. Bobotie – reprezinta carne tocata si condimentata (cu ghimbir, curry, curcuma...), acoperita cu oua batute, si gatita la cuptor, la foc mic. Carnea este amestecata cu stafide, caise uscate si migdale feliate. Reteta provine probabil de la coloniile olandeze din Batavia.  Numele ei este derivat din indoneziană Bobotok.  Rețeta a fost importată în Africa de Sud încă din secolul al XVII-lea și a fost adoptata imediat.  Bobotie a fost făcut mai întâi cu carne de oaie sau de porc, astăzi se face cu carne de vită sau de miel. Rețeta a fost purtata de către coloniștii din Africa de Sud in toata Africa (Kenya, Botswana, Zimbabwe și Zambia). Este un plat de obicei servit cu orez basmati.     http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/gratin-de-carne-dulce-sarat-bobotie.html

Ingrediente Gratin de carne dulce-sarat - Bobotie

300 g de carne de vita tocata

300 g de carne de porc tocata

50 g de miez de paine alba

20 cl de lapte

1 ceapa mare

1 catel de usturoi

1 mana de caise uscate taiate bucatele

1 mana de stafide

20 g de migdale feliate

4 oua

2 linguri ulei de masline

1/2 lingurita de pudra de coriandru

1/2 lingurita de pudra de chimion

1/2 lingurita de pudra de mix de condimente pentru turtă dulce (scortisoara , anason , anason stelat , cardamon , cuișoare , ghimbir...)

1/2 lingurita de pudra de ghimbir

1/2 lingurita de pudra de curry

1/2 lingurita de pudra de curcuma

sare

piper

patrunjel tocat

Categorii