Gratin de carne dulce-sarat - Bobotie
Reteta culinara Gratin de carne dulce-sarat - Bobotie din categoria Mancaruri cu carne. Specific Africa de Sud. Cum sa faci Gratin de carne dulce-sarat - Bobotie
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Gratin de carne dulce-sarat - Bobotie
Un plat specific din Africa de Sud. Bobotie – reprezinta carne tocata si condimentata (cu ghimbir, curry, curcuma...), acoperita cu oua batute, si gatita la cuptor, la foc mic. Carnea este amestecata cu stafide, caise uscate si migdale feliate. Reteta provine probabil de la coloniile olandeze din Batavia. Numele ei este derivat din indoneziană Bobotok. Rețeta a fost importată în Africa de Sud încă din secolul al XVII-lea și a fost adoptata imediat. Bobotie a fost făcut mai întâi cu carne de oaie sau de porc, astăzi se face cu carne de vită sau de miel. Rețeta a fost purtata de către coloniștii din Africa de Sud in toata Africa (Kenya, Botswana, Zimbabwe și Zambia). Este un plat de obicei servit cu orez basmati. http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/gratin-de-carne-dulce-sarat-bobotie.html
Ingrediente Gratin de carne dulce-sarat - Bobotie
300 g de carne de vita tocata
300 g de carne de porc tocata
50 g de miez de paine alba
20 cl de lapte
1 ceapa mare
1 catel de usturoi
1 mana de caise uscate taiate bucatele
1 mana de stafide
20 g de migdale feliate
4 oua
2 linguri ulei de masline
1/2 lingurita de pudra de coriandru
1/2 lingurita de pudra de chimion
1/2 lingurita de pudra de mix de condimente pentru turtă dulce (scortisoara , anason , anason stelat , cardamon , cuișoare , ghimbir...)
1/2 lingurita de pudra de ghimbir
1/2 lingurita de pudra de curry
1/2 lingurita de pudra de curcuma
sare
piper
patrunjel tocat