Gratin de cartofi cu urzici si cascaval

Reteta culinara din categoria Mancaruri de legume. Specific Romania. Cum sa faci Gratin de cartofi cu urzici si cascaval

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Gratin de cartofi cu urzici si cascaval

 

În drumețiile mele pe munte, am mai găsit urzici proaspete și fragede, așa că m-am gândit să încropesc ceva deosebit, cu ceea ce mai aveam prin frigider: ouă, cașcaval, smântână. Este rețeta în care urzicile își păstrează perfect gustul!

Ingrediente Gratin de cartofi cu urzici si cascaval

5-6 cartofi mari (cca 1 kg)

150-200 g de cașcaval ras

250-300 g de urzici

2 ouă

2 linguri de pesmet

200-250 ml de smântână

2 căței de usturoi

piper măcinat, după gust

sare după gust

ulei de floarea soarelui

Categorii