Gratin de cartofi cu urzici si cascaval
Reteta culinara din categoria Mancaruri de legume. Specific Romania. Cum sa faci Gratin de cartofi cu urzici si cascaval
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Gratin de cartofi cu urzici si cascaval
În drumețiile mele pe munte, am mai găsit urzici proaspete și fragede, așa că m-am gândit să încropesc ceva deosebit, cu ceea ce mai aveam prin frigider: ouă, cașcaval, smântână. Este rețeta în care urzicile își păstrează perfect gustul!
Ingrediente Gratin de cartofi cu urzici si cascaval
5-6 cartofi mari (cca 1 kg)
150-200 g de cașcaval ras
250-300 g de urzici
2 ouă
2 linguri de pesmet
200-250 ml de smântână
2 căței de usturoi
piper măcinat, după gust
sare după gust
ulei de floarea soarelui