Gratin de dovleac și brânză raclette
Reteta culinara Gratin de dovleac și brânză raclette din categoria Mancaruri de legume. Specific Franta. Cum sa faci Gratin de dovleac și brânză raclette
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Gratin de dovleac și brânză raclette
Ce bun a iesit, va recomand sa-ncercati veti aprecia ! https://www.blogulluicatalina.com/2022/01/gratin-de-dovleac-si-branza-raclette.html
1/2 dovleac butternut 75 gr bacon afumat 1 ceapa mica 3 linguri ulei 4 felii de branza raclette 1 lingura buna de smantana sare, piper paprika afumata Curățați și tăiați dovleacul în bucăți. Puneti-le într-un vas de gratin cu 2 linguri de ulei, sare, piper, paprika afumata. Se amesteca si se da la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 de minute. Intre timp prajim baconul cu ceapa tocata marunt in 1 lingura de ulei. Scoatem dovleacul, lasam sa se raceasca 5 minute si amestecam cu smantana si baconul prajit. Bucățile de butternut se vor micșora Am transferat totul într-un vas mai mic. Se pune sare si piper ,se aseaza feliile de raclette deasupra si se da la cuptor la 200°C timp de 20 de minute Serviti cu o salata verde !Ingrediente Gratin de dovleac și brânză raclette
1/2 dovleac butternut
75 gr bacon afumat
1 ceapa mica
3 linguri ulei
4 felii de branza raclette
1 lingura buna de smantana
sare, piper
paprika afumata