Gratin de dovlecei si morcovi

Reteta culinara Gratin de dovlecei si morcovi din categoria Mancaruri de legume. Specific Franta. Cum sa faci Gratin de dovlecei si morcovi

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Gratin de dovlecei si morcovi

 

O reteta de legume cu un pic de faina de naut. Am pus un pic de branza frantuzeasca si am acompaniat-o de un sos cu iaurt.    https://www.blogulluicatalina.com/2020/03/gratin-de-dovlecei-si-morcovi-fara.html  

 

INGREDIENTE
2 dovlecei bio 2 morcovi bio 3 linguri faina de naut 2 oua 60 gr de branza cu mucegai 'Bresse Bleu' rosii cherry ierburi de Provence boia de ardei 2 linguri ulei sare si piper Pentru sos: 1 iaurt grec 1 catel de usturoi 5 foi verzi de menta sare, piper boia de ardei

Incalziti cuptorul la 180°C.

Spalati si curatati legumele.

Dati pe razatoare dovleceii si morcovii.

Amestecati legumele rase cu faina de naut si cele 2 oua.

Puneti sare, piper, boia de ardei si ierburi aromatice.

Varsati compozitia intr-o forma unsa - 20/20 cm.

Taiati branza bucatele si puneti-o deasupra.

Decorati daca doriti si daca aveti cu rosii cherry.

Varsati un pic de ulei deasupra si dati la cuptor timp de 35-40 minute.

Pregatiti sosul.

Amestecati iaurtul cu usturoiul pisat si foile de menta taiate marunt.

Puneti sare si boia de ardei, amestecati si dati la rece.

Serviti cald cu sosul rece.

https://www.blogulluicatalina.com/2020/03/gratin-de-dovlecei-si-morcovi-fara.html

Ingrediente Gratin de dovlecei si morcovi

2 dovlecei bio

2 morcovi bio

3 linguri faina de naut

2 oua

60 gr de branza cu mucegai 'Bresse Bleu'

rosii cherry

ierburi de Provence

boia de ardei

2 linguri ulei

sare si piper

1 iaurt grec

1 catel de usturoi

5 foi verzi de menta

sare, piper

boia de ardei

Categorii