Gratin de peste, o reteta simpla si usoara

Doriti sa pregatiti o mancare usoara si fara batai de cap? Noi avem solutia! O combinatie simpla si eficienta de peste alb, cartofi / ciuperci si un pic de bechamel.

Timp de preparare o ora si 35 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Gratin de peste, o reteta simpla si usoara

Se curata si se taie cartofii sub forma de cuburi. Puneti-i la fiert timp de 10 minute in apa clocotita.

Ungeti cu unt un vas de cuptor si puneti cartofii in partea de jos. Taiati pestele in bucati mari si aranjati-le peste cartofi.Apoi adaugati ciupercile spalate si taiate.

Pregatiti béchamelul : topiti untul intr-o cratita si adaugati faina dintr-o data. Se amesteca energic cu un tel.

Adaugati laptele treptat in timp ce amestecati. Bechamelul trebuie sa se ingroase. Puneti sare, piper si nucsoara macinata.

Se toarna sosul in vas, peste ingrediente. Presarati cascaval ras.

Coaceti 40 minute la 180°C.

Gata!

Ingrediente Gratin de peste, o reteta simpla si usoara

600 gr peste alb (cod)

500 gr cartofi

200 gr ciuperci champignon

35 gr faina

35 gr unt

500 ml lapte

70 gr cascaval ras

sare

piper

nucsoara

Categorii