Gratin de peste, o reteta simpla si usoara
Doriti sa pregatiti o mancare usoara si fara batai de cap? Noi avem solutia! O combinatie simpla si eficienta de peste alb, cartofi / ciuperci si un pic de bechamel.
Instructiuni de preparare Gratin de peste, o reteta simpla si usoara
Se curata si se taie cartofii sub forma de cuburi. Puneti-i la fiert timp de 10 minute in apa clocotita.
Ungeti cu unt un vas de cuptor si puneti cartofii in partea de jos. Taiati pestele in bucati mari si aranjati-le peste cartofi.Apoi adaugati ciupercile spalate si taiate.
Pregatiti béchamelul : topiti untul intr-o cratita si adaugati faina dintr-o data. Se amesteca energic cu un tel.
Adaugati laptele treptat in timp ce amestecati. Bechamelul trebuie sa se ingroase. Puneti sare, piper si nucsoara macinata.
Se toarna sosul in vas, peste ingrediente. Presarati cascaval ras.
Coaceti 40 minute la 180°C.
Gata!
Ingrediente Gratin de peste, o reteta simpla si usoara
600 gr peste alb (cod)
500 gr cartofi
200 gr ciuperci champignon
35 gr faina
35 gr unt
500 ml lapte
70 gr cascaval ras
sare
piper
nucsoara