Gratin de vinete provensal

Reteta culinara Gratin de vinete provensal din categoria Mancaruri de legume. Specific Franta. Cum sa faci Gratin de vinete provensal

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Gratin de vinete provensal

 

Este o rețetă veche din vremea caravanelor (se numește Bohémienne). Este foarte populară în regiunea franceză Provence ca faimoasa tocană „ratatouille”.  https://www.blogulluicatalina.com/2021/09/gratin-de-vinete-provensal-bohemienne.html

1 vinete -250 gr 3 roșii -250 gr 1 lingura pasta de hamsii 1 catel de usturoi 3 linguri de brânză rasă 2 linguri ulei de masline ierburi din Provence sare piper

Spălați legumele. Curățați și tăiați usturoiul 

Tăiați vinetele în cuburi sau în jumătate.

Sarați-le și rumeniți-le cu usturoi în ulei de măsline încins.

Curatam rosiile (sau nu) si le taiem bucatele.

Adăugați roșiile peste vinete, amestecați și adăugați ierburile de Provence. 

Acoperiți și gătiți la foc mic aproximativ 30 de minute. Se amestecă în mod regulat.

  Dupa acest timp adaugam pasta de hamsii, piperul si amestecam. 

Se pun intr-un vas gratinat (eu am facut portii individuale) si se acopera cu branza rasa. 

Se rumenesc la cuptorul preincalzit la 210°C timp de 15 minute.

Servi! 

 

Ingrediente Gratin de vinete provensal

1 vinătă -250 gr

3 roșii -250 gr

1 lingură pastă de hamsii (anchoïade)

1 cățel de usturoi

3 linguri bune de cascaval ras

2 linguri de ulei de măsline

ierburi de Provence

sare, piper

Categorii