Guguluf de criza- 500 retete

Timp de preparare o ora si 15 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Guguluf de criza- 500 retete

Separam albusurile de galbenusuri. Margarina o topim pe foc mic. Albusurile le batem spuma cu un prag de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul si cu margarina ( 100 g) adaugata cate putin. Adaugam apoi laptele si mixam in continuare. Praful de copt il amestecam bine faina, apoi le adaugam la compozitia cu galbenusurile. Adaugam coaja de lamaie si esenta apoi incorporam cu miscari line albusurile. Va iesi un aluat putin mai vartos pe care il punem intr-o forma de guguluf unsa cu ulei si presarata cu faina. Dam guguluful la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C si il lasam 30-40 minute pina se coace. Facem testul cu scobitoarea , apoi il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma pana preparam glazura. Ciocolata o taiem cubulete mici si impreuna cu margarina ramasa o punem la topit pe foc mic. Cand e gata topita, o rasturnam cu grija peste guguluf ca sa o absoarba bine. Dupa ce s-a racit se poate felia. Pofta mare ! Am presarat deasupra putina nuca de cocos verde. Multumesc Dana(Pusikmea) pentru idee...

Ingrediente Guguluf de criza- 500 retete

Aceasta este reteta mea cu numarul 500 pe acest site !!!

* 2 oua

* 2 cani faina

* 1 cana zahar

* 1/2 cana lapte

* 125 g margarina

* 1 praf copt

* esenta lamaie

* coaja rasa de la o lamaie

* 100 g ciocolata lapte menaj

Categorii