Gulas

Timp de preparare 3 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Gulas

Carnea o taiem in cubulete mai mari. Ceapa o taiem marunt si intr-un tuci sau o oala cu fund gros, o punem la calit in untura. Cand ceapa este moale, adaugam pasta de rosii si supa sau apa. Boiaua o amestecam cu otetul de vin alb si le punem in oala. Punem carnea si lasam sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand pana cand scade la jumate. Daca carnea nu este moale, atunci mai trebuie sa adaugati supa sau apa, dar obligatoriu sa fie calda. Daca mai trebuie sau nu adaugata supa/apa, depinde de vasul in care gatiti gulasul. Semintele de chimen le maruntim intr-un mojar si le adaugam peste carne. Asezonam cu sare si piper, punem si usturoiul pisat si mai lasam 10 minute sa fiarba. Se serveste cald alaturi de cartofi copti, galuste de paine sau orice garnitura doriti.

Ingrediente Gulas

-500 gr carne de vitel

-300 gr ceapa

-2 catei usturoi

-1 lingura otet din vin alb

-1 lingura pasta de rosii

-10 gr boia dulce

-5 gr boia afumata

-1/2 lingurita boia iute sau fulgi de chili (se poate inlocui cu ardei iute)

-1/2 lingurita seminte de chimen

-300 ml supa de vita/pui/legume sau chiar apa

-2 linguri untura

-1 fir de cimbru

-sare

-piper

Categorii