Gulas de strut

Reteta culinara Gulas de strut din categoria Mancaruri cu carne. Specific Romania. Cum sa faci Gulas de strut

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Gulas de strut

 

Cu ceva timp in urma, mi s-a oferit sansa de a testa carnea de strut. Carnea de strut este carne rosie si se apropie foarte mult ca textura si gust de cea de vitel sau vita, in functie de varsta de sacrificare. Este bogata in proteine, dar saraca in grasimi. Un studiu recent al USDA a comparat valorile nutritive ale carnii de pui, vita si strut. Studiul indica foarte clar ca, pe langa celelalte tipuri de carne, carnea de strut este net superioara din punctul de vedere al beneficiilor pentru sanatate, deoarece contine mai putine grasimi si, in mod special, este mai saraca in colesterol. Noua ne-a placut foarte mult acest gulas. Daca aveti ocazia sa o achizionati, v-o recomand cu drag.

Ingrediente Gulas de strut

1 kg carne de strut

2 cepe albe

1 ardei gras

1 morcov mic

100 g telina radacina

1 rosie mare

2 linguri pasta de tomate

1 catel de usturoi

6 cartofi

5 linguri ulei

3 g boia ardei iute

3 g boia de ardei dulce

sare

piper

1 legatura patrunjel verde

Categorii