Gulii umplute cu branza si spanac

Reteta culinara din categoria Mancaruri de legume. Specific Germania. Cum sa faci Gulii umplute cu branza si spanac

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Gulii umplute cu branza si spanac

 

Gulii nu sunt foarte cunoscuți și savurați aici în Răgățime. Cu greu i-am prezentat familiei Dragon! 😉 Le-am ascuns in ciorbe sau tocanite! Sau umplute cu carne tocată, ascunsă printre ardei, roșii și ceapă umplută. De data aceasta am vrut sa le scot in evidenta singure, fara carne, doar cu branza si spanac. Rețeta este prea nouă și nu a fost încă testată de Kies. Voi reveni cu o actualizare. Sunt foarte multumit de pregatire.   Mult succes iubitorilor de viclenie!

Gulii 4 bucati, Baby spanac 500 g, Brânză veche de oaie cca. 200 g, Ceapa rosie 1 bucata medie, Usturoi 2 catei, 1 lingura ulei de rapita, Oua 2 bucati, sare de mare 1 lingura, piper proaspăt măcinat 1 linguriță, nucșoară rasă ½ linguriță, Crema de gatit aprox. 100 ml

Branhiile sunt curățate, apoi tăiate în felii mari. Se pune la fiert intr-un vas mare cu apa rece cu putina sare, la foc mediu cca. Zece minute. Feliile de guilla se scot din apa si se lasa la racit cca. 30 minute. Apoi se sapa cu o lingurita, cat mai putin, pentru a obtine o camera pentru umplere.

Apa de la fierbere goulis se pastreaza pentru sos.

Între timp, pregătiți umplutura.

Se curata ceapa si usturoiul, se toaca marunt, apoi se calesc in ulei de rapita la foc mediu cca. 2 minute până devine translucid. Spanacul baby se spala, apoi se adauga peste amestecul de ceapa si usturoi, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se fierbe cca. 5 minute, neacoperit, până se fierbe pe jumătate.

Apoi se lasa la racit. Între timp, se rade brânza veche de oaie. Dupa ce s-a racit amestecul de spanac si aliaj, adaugam branza rasa si ouale, amestecam energic pana se incorporeaza toate ingredientele.

Intr-un bol termorezistent se pun feliile de gulia scobite si se adauga 2-3 linguri din umplutura de mai sus.

Pentru sosul de copt se pun resturile de goulis intr-un bol, se adauga cca. 100 ml apă clocotită de gules, se amestecă, apoi se adaugă smântâna de gătit și se condimentează cu sare, piper și nucșoară, apoi se adaugă peste gulesul umplut, gata să intre la cuptor pentru gătit.

Se presara branza de oaie rasa pentru a obtine gartina, peste gulasul umplut, apoi se fierbe cca. 30 de minute la 180 de grade.

Bafta si bafta!

Ingrediente Gulii umplute cu branza si spanac

Gulii 4 bucăți,

Baby spanac 500 g,

Brânză de oaie veche cca. 200 g,

Ceapă roșie 1 bucată medie,

Usturoi 2 căței,

Ulei de rapiță 1 lingură,

Ouă 2 bucăți,

Sare de mare 1 lingură,

Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,

Nucșoară rasă ½ linguriță,

Smântână de gătit cca. 100 ml

Categorii