Gulyásleves -Supa gulas ungureasca reteta nr. 16 din Top Best Soups in the World

Gulyásleves -Supa gulas ungureasca reteta nr. 16 din Top Best Soups in the World - Cum se prepara Gulyásleves -Supa gulas ungureasca

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Gulyásleves -Supa gulas ungureasca reteta nr. 16 din Top Best Soups in the World

 

Gulyasleves - Supa gulas ungureasca este o supa care ocupa locul 16 din cele mai bune supe din lume si reprezinta gastronomia ungara. Desi sunt mai multe moduri de a o prepara, 2 variante sunt considerate clasice. Prima varianta  in care se prepara cu putine radacinoase si predomina, dintre legume, cartoful. Varianta ei o gasiti aici . A doua varianta, cu multe radacinoase v-o prezint astazi. Pentru a pregati aceasta Gulyásleves -Supa gulas ungureasca reteta nr. 16 din Top Best Soups in the World, ai nevoie de ingredientele urmatoare: carne vita, ceapa, pastarnac, telina, morcovi, cartofi, ardei kapia, condimente.

Ingrediente Gulyásleves -Supa gulas ungureasca reteta nr. 16 din Top Best Soups in the World 500 g carne vita sau berbecut o lingura cu varf untura de gasca sau 2-3 linguri ulei 2-3 ceape un pastarnac o bucata telina cca 150 g 2 morcovi mari sau 4 mai mici 1 cartof mare 2 catei usturoi 2 tije apio un ardei capia o lingura rasa chimen macinat o lingura pasta de ardei gras 2 foi de dafin o jumatate lingurita piper 1-2 boia de ardei dulce ,paprika un varf cutit pasta eros pista (pasta picanta de ardei iute) 2.5 l apa pentru galuste un ou un praf sare faina cat cuprinde

Cum se prepara Gulyásleves -Supa gulas ungureasca reteta nr. 16 din Top Best Soups in the World:

 Carnea tăiată cubulețe mici se soteaza în grăsime incinsa pana devine usor rumena. Se adauga ceapa tocata si se continua până devine translucida, se presara cu boia de ardei dulce, se adauga usturoiul tocat și chimenul. Se adauga apoi ardeiul capia taiat cubulete si rosiile. Se acopera si se lasa sa se inabuse aproximativ o ora. Daca este necesar, se toarna putina apa.

Cand s-au inmuiat legumele, se adauga cartoful curatat si taiat cubulete la fel si legumele ramase, se adauga apa fierbinte si apoi se fierb la foc lent cu un praf de sare.

Separat, batem un ou, adaugam un praf de sare, apoi treptat adaugam faina pana obtinem un aluat moale. Cu mainele umede, ciupim din aluat si adaugam in oala pana terminam aluatul. Acoperim si mai lasam inca 7 minute. Potrivim de sare si piper.

Supa este gata!

Se serveste fierbinte cu putin patrunjel verde.

Incearca si Reteta de supa ungureasca de carne - Husleves nr.24. din top Best soups in the World sau Reteta de Lohikeitto, supa finlandeza de somon (nr.10 din Top Best Soups in the World).

Iti recomandam si reteta de Gulas vienez, o mancare foarte gustoasa.

Ingrediente Gulyásleves -Supa gulas ungureasca reteta nr. 16 din Top Best Soups in the World

Ingrediente Gulyásleves -Supa gulas ungureasca reteta nr. 16 din Top Best Soups in the World

500 g carne vita sau berbecut

o lingura cu varf untura de gasca sau 2-3 linguri ulei

2-3 ceape

un pastarnac

o bucata telina cca 150 g

2 morcovi mari sau 4 mai mici

1 cartof mare

2 catei usturoi

2 tije apio

un ardei capia

o lingura rasa chimen macinat

o lingura pasta de ardei gras

2 foi de dafin

o jumatate lingurita piper

1-2 boia de ardei dulce ,paprika

un varf cutit pasta eros pista (pasta picanta de ardei iute)

2.5 l apa

pentru galuste

un ou

un praf sare

faina cat cuprinde

Categorii