GULYÁSLEVES -Supa gulas ungureasca reteta nr. 16 Top Best Soups in the World
Reteta culinara GULYÁSLEVES -Supa gulas ungureasca nr. 16 Top Best Soups in the World din categoria Supe/Ciorbe. Specific Ungaria. Cum sa faci GULYÁSLEVES -Supa gulas ungureasca reteta nr. 16 Top Best Soups in the World
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare GULYÁSLEVES -Supa gulas ungureasca reteta nr. 16 Top Best Soups in the World
Gulyasleves -supa -gulas este o supa care ocupa locul 16 din cele mai bune supe din lume si reprezinta gastronomia ungara . Desi sunt mai multe moduri de a o prepara , 2 variante sunt considerate clasice. Prima varianta unde se prepara cu putine radacinoase si predomena din legume ,cartoful. Varianta ei o gasiti aici . A doua varianta cu multe radacinoase v-o prezint astazi. Sa trecem la treaba.
500 g carne vita sau berbecut o lingura cu varf untura de gasca sau 2-3 linguri ulei 2-3 ceape un pastarnac o bucata telina cca 150 g 2 morcovi mari sau 4 mai mici 2 catei usturoi 2 tije apio un ardei capia o lingura rasa chimen macinat o lingura pasta de ardei gras 2 foi de dafin o jumatate lingurita piper 1-2 boia de ardei dulce ,paprika un varf cutit pasta eros pista (pasta picanta de ardei iute) 2.5 l apa pentru galuste un ou un praf sare faina cat cuprindeCarnea tăiată cubulețe mici se soteaza în grăsime incinsa pana devine usor rumena .Se adauga ceapa tocata si se continuie până devine translucida , se presara cu boia de ardei dulce, se adauga usturoiul tocat și chimenul. Se adauga apoi ardeiul capia taiat cubulete si rosiile. Se acopera si se lasa sa se inabuse aproximativ o ora. Daca este necesar,se toarna putina apa . Cand s-au inmuiat legumele ,se adauga cartofii curatati taiati cubulete la fel si legumele ramase tocate cubulete , se adauga apa fierbinte si apoi se fierb la foc lent cu un praf de sare.
Separat, batem un ou, adaugam un praf de sare, apoi treptat adaugam faina pana obtinem un aluat moale. Cu mainele umede, ciupim din aluat si adaugam in oala pana terminam aluatul. Acoperim si mai lasam inca 7 minute. Potrivim de sare si piper.
Supa este gata!
Se serveste fierbinte cu putin patrunjel verde.
Ingrediente GULYÁSLEVES -Supa gulas ungureasca reteta nr. 16 Top Best Soups in the World
500 g carne vita sau berbecut
o lingura cu varf untura de gasca sau 2-3 linguri ulei
2-3 ceape
un pastarnac
o bucata telina cca 150 g
2 morcovi mari sau 4 mai mici
2 catei usturoi
2 tije apio
un ardei capia
o lingura rasa chimen macinat
o lingura pasta de ardei gras
2 foi de dafin
o jumatate lingurita piper
1-2 boia de ardei dulce ,paprika
un varf cutit pasta eros pista (pasta picanta de ardei iute)
2.5 l apa
pentru galuste
un ou
un praf sare
faina cat cuprinde