GULYÁSLEVES -Supa gulas ungureasca reteta nr. 16 Top Best Soups in the World

Reteta culinara GULYÁSLEVES -Supa gulas ungureasca nr. 16 Top Best Soups in the World din categoria Supe/Ciorbe. Specific Ungaria. Cum sa faci GULYÁSLEVES -Supa gulas ungureasca reteta nr. 16 Top Best Soups in the World

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare GULYÁSLEVES -Supa gulas ungureasca reteta nr. 16 Top Best Soups in the World

 

Gulyasleves -supa  -gulas  este  o supa care   ocupa locul 16 din  cele mai bune supe din lume  si reprezinta gastronomia  ungara . Desi sunt mai multe moduri de  a  o  prepara  , 2 variante  sunt considerate clasice. Prima varianta unde  se  prepara  cu putine radacinoase  si  predomena din legume  ,cartoful. Varianta  ei o gasiti  aici . A doua varianta cu  multe  radacinoase v-o prezint  astazi. Sa trecem la  treaba.

500 g carne vita sau berbecut o lingura cu varf untura de gasca sau 2-3 linguri ulei 2-3 ceape un pastarnac o bucata telina cca 150 g 2 morcovi mari sau 4 mai mici 2 catei usturoi 2 tije apio un ardei capia o lingura rasa chimen macinat o lingura pasta de ardei gras 2 foi de dafin o jumatate lingurita piper 1-2 boia de ardei dulce ,paprika un varf cutit pasta eros pista (pasta picanta de ardei iute) 2.5 l apa pentru galuste un ou un praf sare faina cat cuprinde

Carnea tăiată cubulețe mici se soteaza în grăsime incinsa pana  devine usor  rumena .Se adauga  ceapa tocata   si se continuie până devine  translucida , se presara   cu boia de ardei  dulce, se adauga usturoiul tocat  și  chimenul. Se adauga apoi ardeiul capia taiat cubulete si rosiile. Se acopera si se lasa sa se inabuse aproximativ o ora. Daca este necesar,se toarna putina apa . Cand s-au inmuiat legumele ,se adauga cartofii curatati taiati cubulete la fel si   legumele ramase  tocate cubulete , se adauga  apa fierbinte si  apoi se fierb   la foc lent cu un praf de sare.

Separat, batem un ou, adaugam un praf de sare, apoi treptat adaugam faina pana obtinem un aluat moale. Cu mainele umede, ciupim din aluat si adaugam in oala pana terminam aluatul. Acoperim si mai lasam inca 7 minute. Potrivim de sare si piper.

Supa este gata!

Se serveste fierbinte cu putin  patrunjel verde.

 

Ingrediente GULYÁSLEVES -Supa gulas ungureasca reteta nr. 16 Top Best Soups in the World

500 g carne vita sau berbecut

o lingura cu varf untura de gasca sau 2-3 linguri ulei

2-3 ceape

un pastarnac

o bucata telina cca 150 g

2 morcovi mari sau 4 mai mici

2 catei usturoi

2 tije apio

un ardei capia

o lingura rasa chimen macinat

o lingura pasta de ardei gras

2 foi de dafin

o jumatate lingurita piper

1-2 boia de ardei dulce ,paprika

un varf cutit pasta eros pista (pasta picanta de ardei iute)

2.5 l apa

pentru galuste

un ou

un praf sare

faina cat cuprinde

Categorii