Hachis parmentier de post
Reteta culinara Hachis parmentier de post din categoria Mancaruri de post. Specific Franta. Cum sa faci Hachis parmentier de post
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Hachis parmentier de post
Despre acest fel de mancare emblematic al bucatariei franceze v-am mai vorbit in reteta originala. Denumirea care poate parea ciudata este demontata foarte logic, Antoine Parmentier a fost bucatarul care l-a convins pentru prima data pe regele Ludovic XVI sa guste cartoful, despre care se credea ca este otravitor....facandu-i acest fel de mancare. Hachis este denimirea luata de la tehnica in care ingredientele sunt "hachès " tocate, maruntite, reteta originala fiind cu carne tocata in amestec cu ceapa/legume si acoperita cu un strat de piuré de cartofi. Mancarea a devenit celebra, este regasita in bucataria actuala in sute de reprezentari, in tot soiul de combinatii, eu am vrut sa imi aduc aportul si sa incerc sa fac o varianta de post cu baza vegetala.
Ingrediente Hachis parmentier de post
cartofi pentru piuré
ulei masline
patrunjel
lapte de cocos
faina de orez
fasole verde si galbena pastaie plata
sare de mare
piper
putina paprika
o lingura de sos de rosii
1/2 ardei rosu
o ceapa mica alba
o jumatate catel usturoi