Hachis parmentier de post

Reteta culinara Hachis parmentier de post din categoria Mancaruri de post. Specific Franta. Cum sa faci Hachis parmentier de post

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Hachis parmentier de post

 

Despre acest fel de mancare emblematic al bucatariei franceze v-am mai vorbit in reteta originala. Denumirea care poate parea ciudata este demontata foarte logic, Antoine Parmentier a fost bucatarul care l-a convins pentru prima data pe regele Ludovic XVI sa guste cartoful, despre care se credea ca este otravitor....facandu-i acest fel de mancare. Hachis este denimirea luata de la tehnica in care ingredientele sunt "hachès " tocate, maruntite, reteta originala fiind cu carne tocata in amestec cu ceapa/legume si acoperita cu un strat de piuré de cartofi. Mancarea a devenit celebra, este regasita in bucataria actuala in sute de reprezentari, in tot soiul de combinatii, eu am vrut sa imi aduc aportul si sa incerc sa fac o varianta de post cu baza vegetala.

Ingrediente Hachis parmentier de post

cartofi pentru piuré

ulei masline

patrunjel

lapte de cocos

faina de orez

fasole verde si galbena pastaie plata

sare de mare

piper

putina paprika

o lingura de sos de rosii

1/2 ardei rosu

o ceapa mica alba

o jumatate catel usturoi

Categorii