Hachis Parmentier - varianta usoara

Un fel de "placinta ciobanului" cu strat de carne si piure de cartofi

Timp de preparare o ora

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Hachis Parmentier - varianta usoara

Se curata de coaja, se taie cartofii in bucati si se fierb timp de 20 de minute.

Între timp, se caleste ceapa tocata intr-o tigaie cu ulei de măsline. Cand devine translucida, adaugati pasta de tomate si carnea tocata. Asezonati.

Cand carnea de vita este gatita, se adauga patrunjelul tocat si se amesteca. Puneti amestecul intr-un vas termorezistent. Preincalziti cuptorul.

Dupa ce s-au fiert, scurgeti cartofii si zdrobiti-i mare. Adaugati laptele si continuati zdrobirea. Adaugati untul. Condimentati cu sare, piper si nucsoara si amestecati bine.

Adaugati piureul de cartofi peste amestecul de carne, in vasul de copt. Puneti in cuptor timp de 20 de minute la 200° C.

Gata!

Ingrediente Hachis Parmentier - varianta usoara

Pentru carne:

ulei de măsline

2 cepe

70 gr de pasta de tomate

500 gr de carne tocata de vita

sare

piper

15 gr patrunjel

Pentru cartofi:

800 de cartofi

50 ml de lapte

60 gr unt

sare

piper

nucsoara

Categorii